Іспанський хамон Серрано вважається хамоном на кожен день, він часто використовується в якості закуски. Цей окіст повинен бути досить жирним. Чим більше жиру у свині, тим кращу якість хамона Ви отримаєте. Жир навколо м'язової маси допомагає окосту добре зберігатися.

Хамон  Резерва Навідуль
3500 грн
Торгова марка Навідуль дуже популярна в Іспанії. Хамон Серрано резерву "4 сезони" найбільш продавани..
Хамон бодега Ель Посо
2900 грн
Чудовий зразок, найвище досягнення мистецтва і майстерності. Має золотистий відтінок жиру і м'яку кр..
Хамон без кістки бодега Ель Посо
600 грн
Хамон серрано без кістки - це хамон з м'яса задньої ноги свиней білої породи, виготовлений повністю ..
Хамон резерва Ель Посо
3200 грн
Хамон з чудовим смаком і чудовий на вигляд. Продукція Ель Посо  відома своєю високою ..
Хамон Серрано Інкарлопса, 12 міс
2900 грн
Хамон Серрано Інкарлопса в своїй ціновій категорії є одним з кращих хамонів. Хамон в міру солоний, а..
Хамон резерва Бонкампа
2600 грн
Хамон - сиров'ялений свинячий окіст на кістці з м'яса білої свині. Засолене, висушене, а потім пров'..
Хамон бодега Кампофріо
2600 грн
Кампофріо - це дуже старовинна марка хамона, яка протягом століть доводила свою майстерність і змогл..
Хамон резерва Леєнда
2550 грн
Традиційний хамон серрано на кістки. Довгий природне дозрівання хамона в регіоні дає чудовий смак і ..
Хамон Серрано Інкарлопса
2500 грн
Сиров'ялений свинячий окіст вироблений з добірного м'яса, витриманий не менше 11 місяців. Відмінний ..
Хамон бодега Ніко
2500 грн
Відмінний хамон серрано білої породи. Він володіє спокусливим, злегка пряним ароматом і насиченим, п..
NEW
Хамон бодега Каррефур
2500 грн
Хамон бодега Каррефур приготовлено з м'яса свиней білої породи.Свині відгодовуються за спеціальною с..
Хамон  бодега Лозоя
2500 грн
М'ясо з різними відтінками червоного кольору, на смак соковите і ніжне, має злегка солодкуватий прис..
Хамон  Резерва Пеньяранда
2500 грн
Хамон Серрано з провінції Саламанка. Відмінний хамон білої породи, з приємним ароматом і зрілим пурп..
Хамон  резерва Ель Посо
3200 грн
Хамон  резерва Ель Посо один з кращих хамонів бренду Ель Посо. Цей хамон має витримку мінімум 1..
Хамон серрано 7 Ерменос
2990 грн
Біла жирна свинина, з більш ніж 12 місяців старіння  в погребі.М'який аромат і інтенсивний смак..
8Кг
В наявності
3500 грн
В наявності
2900 грн
В наявності
600 грн
Під замовлення
3200 грн
Під замовлення
2900 грн
Під замовлення
2600 грн
Під замовлення
2600 грн
Під замовлення
2550 грн
Під замовлення
2500 грн
Під замовлення
2500 грн
NEW
Під замовлення
2500 грн
Під замовлення
2500 грн
Під замовлення
2500 грн
Немає в наявності
3200 грн
Немає в наявності
2990 грн
Показано 1 по 15 з 26 (Всього сторінок 2)

Сорт хамона, отриманий з білих свиней, іспанці називають серрано. Jamón Serrano є звичайною шинкою, приготованою за стародавнім рецептом. З давніх-давен в гірських провінціях Іспанії займалися виготовленням свіжої шинки. Для її отримання м'ясо засипалося морською сіллю і вялилось в підвішеному стані протягом півтора року. Цього періоду досить для того, щоб м'ясо просочилося салом і стало придатним до вживання. Подається хамон у вигляді нарізки тонкими напівпрозорими скибочками. Найкраще він поєднується з вином і сидром, але може використовуватися в якості інгредієнтів для рагу і салатів.

Іспанський хамон Серрано вважається хамоном на кожен день, він часто використовується в якості закуски. Цей окіст повинен бути досить жирним. Чим більше жиру у свині, тим кращу якість хамона Ви отримаєте. Жир навколо м'язової маси допомагає окосту добре зберігатися.

Хамон Серрано

Хамон Серрано займає близько 90% виробленої шинки на території Іспанії. Він виготовляється згідно з традиціями давньої рецептури на сучасних фабриках. Свині, що використовуються для його виробництва, вигодовуються зерновими злаковими культурами. У порівнянні з іншими шинками, Jamón Serrano відрізняється постійною текстурою, чудовим ароматом і мармуровим кольором.

Хамон Серрано - це традиційний делікатес в Іспанії, який присутній в кожному ресторані.

Хамон Серрано виготовляється з м'яса білих свиней методом сиров'ялення. Ці свині вирощуються на фермах, а після досягнення 14-18 місяців йдуть на забій. Процес приготування м'яса становить близько 7 місяців. Для цього сорту припустиме відхилення від терміну витримки м'яса.

Мінімальна витримка м'яса становить сім місяців. Такий хамон називають «Курадо» (curado) і він є найбільш доступним з точки зору цінової політики. Хамон «резерва» (reserve) витримується 9 місяців, «бодега» (bodega) - 12 місяців.

Такі м'ясні продукти, як хамон сорти Serrano і пармська шинка, виробляються з м'яса білих свиней. Найчастіше раціон вихованців складається лише з сухих кормів, а процес їх росту прискорюється методом скорочення рухової активності.

 

Виробництво хамона серрано

Виготовлення серрано відбувається в три етапи:

  • Засолка. Окіст засипають морською сіллю і витримують необхідний період. Співвідношення ваги м'яса до часу засолювання становить 20- 48 годин на 1 кг м'яса. За цей час сіль просочується всередину продукту і зберігає його якості, подібно консерванту.
  • Промивання. З окосту змиваються залишки солі, сіль проникає в м'язову масу.
  • Сушка. Окости підвішуються копитами догори в спеціальній камері, яка імітує температурні коливання. Завдяки такому режиму відбувається плавлення підшкірного жиру і його вбирання в м'ясо. Саме на цій стадії шинка перетворюється на справжній хамон.

За якими критеріями відрізнити оригінальний серрано від інших сортів?

Хамон Серрано

Іспанський хамон Serrano володіє неповторним ароматом і помірною солоністю. Якщо порівнювати його з елітним сортом Іберіко, його м'ясо буде більш світлим, практично ніжно-рожевим. Жир серрано має жовтуватий відтінок і тверду текстуру. Такий окіст також можна розпізнати по його формі, адже він більш круглий і короткий у порівнянні з Іберіко.

Серрано позначає, що процес в'ялення відбувається в горах, що забезпечує м'ясу характерний присмак. М'ясо повинно бути твердим. Це залежить від терміну витримки окосту. Ціна хамона в Іспанії, як і у нас, залежить від кількох факторів. Це вік, в якому свиня була віддана на забій, а також термін в'ялення м'яса.

У нас в Інтернет-магазині ви зможете купити хамон в Україні прекрасної якості. Крім хамона Серрано ви також можете купити іспанський хамон Іберіко, інші продукти і вино з Іспанії.