Хамон Іберіко роблять з свині чорної іберійської породи. Це найдорожчий і преміальний продукт серед хамонів. Адже свиней для хамона сорту Іберіко спеціально ганяють по кілька кілометрів щодня, щоб накопичений ними жир просочив м'ясо.

Хамон іберіко  Ла Хойя
7200 грн
Хамон іберіко себо, термін в'ялення 24 місяці. Його виробляють в знаменитій на весь світ провінції Х..
Хамон іберіко Антаньо
6200 грн
Хамон з іберійської свині, вирощеної на кращих пасовищах Саламанки. Процес в'ялення відбувається у в..
Хамон іберіко Мафреса
5800 грн
Хамон Іберіко Мафреса - задня нога свині чорної породи.Цей хамон  зі свиней чорної іберійської ..
Хамон бейота Ла Хоя
10900 грн
Відчуйте прекрасний і витончений смак хамона іберіко бейота Ла Хоя.Cорт іберіко бейота годують ..
Хамон іберіко Бейота Навідуль
8800 грн
Окіст з задньої ноги свині чорної породиВиробник: Іспанія.Харчування: трава + жолудь.Витримка - не м..
Хамон іберіко Ель Лухо
6800 грн
Цей хамон іберіко де себо виготовляється із  свиней іберійської породи. М'ясо проходить процес ..
Хамон іберіко Легадо, 100% раса іберіко
6500 грн
Вага: 6.8- 7кг.Окіст із задньої ноги свині чорної породи.Виробник: Іспанія.Харчування: трава + жолуд..
Хамон іберіко 50% Легадо Ель Посо
6500 грн
Окіст з задньої ноги свині чорної породиВиробник: Іспанія.Харчування: трава + жолудь.Витримка - не м..
Хамон іберіко де себо Ніко
6400 грн
Цей хамон іберіко де себо виготовляється із  свиней іберійської породи. М'ясо проходить процес ..
Хамон іберіко Делфос
6000 грн
Цей хамон іберіко де себо виготовляється із  свиней іберійської породи. М'ясо проходить процес ..
Хамон іберіко Ель Лухо
5900 грн
Іберійським хамоном є задня нога піренейській свині вирощеної в свободі, яка харчувалася жолудями і ..
Хамон іберіко 50%
5300 грн
Хамон Іберіко - задня нога свині чорної породи.Цей хамон зі свиней чорної іберійської породи. Свині ..
Хамон іберіко де себо Іскуердо
5200 грн
Іберійським хамоном є задня нога піренейської  свині вирощеної в свободі, яка харчувалася жолуд..
Хамон іберіко Канпіпорк
4600 грн
 50% іберіко.Термін в'ялення : 24+ месяцев.Вага: 6+ кг..
9+кг
Під замовлення
7200 грн
9+кг
Під замовлення
6200 грн
Під замовлення
5800 грн
Немає в наявності
10900 грн
Немає в наявності
8800 грн
Немає в наявності
6800 грн
Немає в наявності
6500 грн
8.3Кг
Немає в наявності
6500 грн
Немає в наявності
6400 грн
Немає в наявності
6000 грн
Немає в наявності
5900 грн
9Кг
Немає в наявності
5300 грн
Немає в наявності
5200 грн
Немає в наявності
4600 грн
Показано 1 по 14 з 14 (Всього сторінок 1)

Іспанія відома світу своїми делікатесами, винною картою і карнавалами. Це єдине місце, де згідно з традиціями предків виробляється хамон іберіко. Свині для нього вирощуються виключно на Піренейському півострові. Іберійська порода або як ще її називають Pata Negra, походить від Середземноморських кабанів, що мешкали в теплих місцевостях Іспанії в минулих століттях. Це унікальні і елітні тварини, з яких і виготовляється м'ясний продукт.

Хамон Іберіко роблять з свині чорної іберійської породи. Це найдорожчий і преміальний продукт серед хамонів. Адже свиней для хамона сорту Іберіко спеціально ганяють по кілька кілометрів щодня, щоб накопичений ними жир просяк м'ясо. Іберійські свині володіють унікальною генетичною властивістю - високим вмістом жиру в м'яких тканинах. Саме ця особливість дає можливість продовжити витримку хамона Іберіко до 36 місяців, що є рекордним показником для м'яса. Іберіко має яскравий і унікальний аромат з незабутнім солодким присмаком. Для справжніх гурманів, які вибирають тільки найкращі продукти, створений Хамон Іберіко де Бейота, що є кращим в світі. Годованці, з яких виробляють даний сорт, вирощуються на відкритих пасовищах і харчуються жолудями.

Хамон Иберико

Виробництво хамона є досить складним процесом, який включає кілька етапів. Засолка, сушка та в'ялення м'ясного продукту триває місяцями і роками. Для цього іспанці використовують спеціальні камери з нормованим температурним режимом. Найпершим етапом є вирощування і відгодівля тварин. Саме на цій стадії відбувається формування м'яса, яке володіє характерними характеристиками.

Багато хто задається питанням «У чому відмінність хамона серрано від хамона Іберіко»? Недосвідчені споживачі можуть відзначити лише те, що вартість іберійського м'яса вище інших сортів. Насправді відмінності криються в смакових якостях продукту, які можна оцінити, лише випробувавши його. Іберіко - унікальний і незабутній, порівнювати його з пармской шинкою або хамоном серрано не має сенсу. Купуючи хамон Іберіко, ви повинні знати, що він зроблений з елітних свиней, вирощених на відкритих пасовищах.

Хамон Іберіко за своїми смаковими характеристиками є не тільки більш вишуканим, але і соковитішим хамона Серрано. Іспанське м'ясо хамон - один із найкращих м'ясних делікатесів. Усередині окіст має дрібні жирові прошарки, характерні тільки цьому виду м'яса. Часом складно описати смак хамона, тому як він солоний, солодкий і жирний одночасно. Цей букет смаків дає можливість випробувати незабутні відчуття під час дегустації.

Крім цього, м'ясний продукт цінується за високий вміст олеїнової кислоти, яка сприяє профілактиці серцево-судинних захворювань. Спортсмени називають хамон кращим м'ясним делікатесом, адже ненасичені жири, що входять до його складу, ніяк не впливають на рівень холестерину в організмі.

 

Унікальні риси хамона іберіко

У процесі дегустації іспанського хамона можна оцінити ключові органолептичні властивості, а саме його текстуру, аромат і відтінок.

Характерними рисами іберійського хамона, що відрізняють його від хамона серрано є:

  • Хамон Іберіко набагато соковитіший і жирніший, ніж сорт серрано, тому його вживання стимулює слиновиділення.
  • На відміну від серрано, в якому жировий прошарок має жовтуватий відтінок, Іберіко має світлий жир, який присутній і на поверхні окосту. При натисканні на м'ясо на пальцях повинен залишитися жирний наліт. М'ясо на дотик м'яке і еластичне.
  • Запах хамона Іберіко не переплутати ні з чим. Якщо порівнювати його з ароматом серрано, він буде набагато яскравішим і більш насиченим.
  • Текстура м'яса Іберіко волокниста, а його колір може бути насичено - або блідо-червоним. У будь-якому випадку, в м'ясі повинні бути присутніми прожилки жиру, що є унікальною особливість сорту.
  • Іберіко менш солоний, ніж серрано. Завдяки цьому смакові і ароматичні властивості м'яса більш яскраві і краще запам'ятовуються.
  • Для приготування якісного хамона Іберіко потрібно більше часу, ніж для серрано. Витримка і дозрівання продукту триває від 8 місяців до 3 років.

Ви можете купити хамон Іберіко в нашому Інтернет-магазині, а також підібрати під нього гарне іспанське вино.

 

Секрети виробництва хамона: вирощування свиней на волі

Jamón ibérico проводиться з іберійських свиней, які живуть виключно на південному сході Піренейського півострова. Сприятливий клімат і особлива екосистема цієї місцевості стали для годованців просто ідеальними. Вирощують свиней на свіжому повітрі, а вигодовують жолудями і травами. По суті, тварини годуються самі, адже їх пасовища - це ліси, в яких ростуть дуби і ароматичні трави. На кожну тварину відводиться досить багато площі: близько 2 га землі на 3 свині. Відповідно, випас худоби є витратним процесом для виробників.

У період дозрівання і осипання жолудів, вони стають основною їжею для свиней. Жолудева дієта благотворно сприяє швидкому набору м'язової маси. Крім цього, така їжа забезпечує м'ясу особливий аромат і смак.

Хамон Иберико

Свині іберійської породи живуть і харчуються виключно під відкритим небом. Їжу для себе вони знаходять самостійно, гуляючи по відведеній території. Завдяки фізичній активності тварини не набирають зайву вагу, а їх жир залишається між м'ясними прошарками. В результаті м'ясо виходить соковитим і особливо смачним.

В процесі дозрівання і зростання свиня іберійської породи здатна з'їсти близько 12 кг жолудів за добу. Така їжа ідеальна для неї, адже в ній високий вміст вуглеводів і поліненасичених жирів. Ці фактори роблять хамон дуже корисним для людей, які страждають від серцево-судинних захворювань. Ефірні масла, що містяться в плодах дуба, надають м'ясу особливого аромату.

Ця порода свиней йде на забій в зимову пору, коли досягає ваги близько 180 кг. Виготовляють таке м'ясо в гірських районах, а сам процес займає від 8 місяців до 3-х років. Від цього і залежить ціна хамона. Процес витримки м'яса проходить в сушильних цехах, де окіст підвішуються на спеціальні троси. Вага окосту після в'ялення приблизно становить 8-10 кілограмів.

Іберійські свині мають унікальну особливість, а саме високим вмістом жиру в мускулистої частини окосту.

Jamón ibérico de bellota є неповторним за смаком делікатесом, що має прихильників у всьому світі. У порівнянні з іншими сортами хамона, наприклад сurado, він більш вишуканий. Поки ще не придумали делікатес смачніше і елітніше, ніж ibérico de bellota або Рata negra. Наш інтернет-магазин пропонує високоякісний Jamón ibérico de bellota з витримкою від 36 до 42 місяців.