Хамон – один з найвідоміших делікатесів Іспанії. Ціна хамона залежить від його витримки, яка може становити від 7 місяців до 4-х років. Зрідка можна зустріти і делікатес з більшою витримкою.


Хамон резерва Леєнда
2550 грн
Традиційний хамон серрано на кістки. Довгий природне дозрівання хамона в регіоні дає чудовий смак і ..
Хамон без кістки бодега Ель Посо
600 грн
Хамон серрано без кістки - це хамон з м'яса задньої ноги свиней білої породи, виготовлений повністю ..
Хамон іберіко  Ла Хойя
7200 грн
Хамон іберіко себо, термін в'ялення 24 місяці. Його виробляють в знаменитій на весь світ провінції Х..
Хамон іберіко Антаньо
6200 грн
Хамон з іберійської свині, вирощеної на кращих пасовищах Саламанки. Процес в'ялення відбувається у в..
Хамон іберіко Мафреса
5800 грн
Хамон Іберіко Мафреса - задня нога свині чорної породи.Цей хамон  зі свиней чорної іберійської ..
Хамон  Резерва Навідуль
3500 грн
Торгова марка Навідуль дуже популярна в Іспанії. Хамон Серрано резерву "4 сезони" найбільш продавани..
Хамон резерва Ель Посо
3200 грн
Хамон з чудовим смаком і чудовий на вигляд. Продукція Ель Посо  відома своєю високою ..
Хамон Серрано Інкарлопса, 12 міс
2900 грн
Хамон Серрано Інкарлопса в своїй ціновій категорії є одним з кращих хамонів. Хамон в міру солоний, а..
Хамон  резерва Ель Посо
2900 грн
Хамон  резерва Ель Посо один з кращих хамонів бренду Ель Посо. Цей хамон має витримку мінімум 1..
Хамон бодега Кампофріо
2600 грн
Кампофріо - це дуже старовинна марка хамона, яка протягом століть доводила свою майстерність і змогл..
Хамон  Резерва Пеньяранда
2500 грн
Хамон Серрано з провінції Саламанка. Відмінний хамон білої породи, з приємним ароматом і зрілим пурп..
Хамон Серрано Інкарлопса
2500 грн
Сиров'ялений свинячий окіст вироблений з добірного м'яса, витриманий не менше 11 місяців. Відмінний ..
Хамон  бодега Лозоя
2500 грн
М'ясо з різними відтінками червоного кольору, на смак соковите і ніжне, має злегка солодкуватий прис..
Хамон бодега Ніко
2500 грн
Відмінний хамон серрано білої породи. Він володіє спокусливим, злегка пряним ароматом і насиченим, п..
Хамон бейота Ла Хоя
10900 грн
Відчуйте прекрасний і витончений смак хамона іберіко бейота Ла Хоя.Cорт іберіко бейота годують ..
В наявності
2550 грн
В наявності
600 грн
9+кг
Під замовлення
7200 грн
9+кг
Під замовлення
6200 грн
Під замовлення
5800 грн
8Кг
Під замовлення
3500 грн
Під замовлення
3200 грн
Під замовлення
2900 грн
Під замовлення
2900 грн
Під замовлення
2600 грн
Під замовлення
2500 грн
Під замовлення
2500 грн
Під замовлення
2500 грн
Під замовлення
2500 грн
Немає в наявності
10900 грн
Показано 1 по 15 з 39 (Всього сторінок 3)

Хамон

Хамон є традиційною іспанською стравою, для виготовлення якого потрібно чимало часу і знань. Багато позиціонують даний делікатес, як прекрасний м'ясний продукт, але це не просто свиняче м'ясо. Величезна свиняча нога, встановлена на вишукану підставку, виглядає неймовірно дорого. Хамон відноситься до числа елітних продуктів, які завжди присутні в меню кращих ресторанів світу.

Виробництво хамона полягає в солінні, сушці і в’ялені заднього окосту свині. Кожен процес передбачає певний температурний режим і обов'язкове дотримання послідовності застосування методик. В Іспанії хамон цінують за його високу енергетичну цінність, адже м'ясо містить багато протеїну і мінімум холестерину.

Для корінних жителів Іспанії хамон - улюблений делікатес, який є гордістю країни і її продовольчим шедевром. Особливим є все: спосіб подачі до столу, приготування та історія створення.


Історія походження

Популярність м'ясних солінь бере коріння з позаминулого століття. З історії відомо, що хамон завжди був присутній на столі древніх римлян. Ще в другому столітті до нашої ери були знайдені унікальні записи про те, як правильно вирощувати худобу для забою, готувати свиняче м'ясо і зберігати його. У той час в листуванні вищого суспільства Стародавнього Риму нерідко згадувався іспанських хамон, який позиціонувався як незначно витратний і довгозбережуваний продукт. Завдяки таким особливостям хамон став незамінним для римлян, особливо за часів війни.

Ключову роль зіграв теплий клімат Іспанії, який став ідеальним для вирощування та розведення свиней. Існує думка, що саме завдяки запасам хамона Христофор Колумб зміг досягти берегів Нового Світу.


Різновиди

Хамон

Поняття «jamon» перекладається з іспанського як шинка, тому всі сиров'ялені свинячі окости на батьківщині називають хамоном. Існує величезна кількість різних сортів хамона, які відрізняються місцем вирощування тварин, їх дієтою, породою і часом витримки. Саме від цих чинників залежить смак м'яса. Влада Іспанії ввели чітку класифікацію сортів, яка була затверджена офіційно.

  • serrano (серрано, «гірський»);
  • iberico (іберіко, «чорна нога», «pata negra»).

Найбільш елітним і в той же час дорогим є сорт Іберіко. Такий хамон виготовляється з чорних іберійських свиней, вирощених на екологічно чистих пасовищах на спеціальній дієті. М'ясо таких годованців володіє винятковими смаковими характеристиками.

Виробництвом хамона займаються по всій території Іспанії, але деякі місцевості є особливо вдалими для вирощування та розведення свиней. Перелік найбільш підходящих місць виробництва, іменується Denominación de Origen, був складений королівським указом. До нього увійшли наступні провінції: Cecina de León (Сесіна де Леон), Guijuelo (Гіхуело), Dehesa de Extremadura (Дееса де Естремадура), Jamón de Teruel (Хамон де Теруель), Jamón de Trevélez (Хамон де Тревелес) і Jamón de Huelva (Хамон де Уельва).


Ключові моменти приготування хамона

Виробництво іспанського хамона виконується згідно з правилами, затвердженими законодавством. Процес приготування починається з засолювання. Після того як виконано оброблення туші, з окосту забирається зайвий жир. Потім ногу засипають морською сіллю і залишають на 2 тижні. Робиться це з метою прибрати зайву вологу з м'яса і зберегти його якості. Засолений окіст знаходиться в спеціальному приміщенні з суворим температурним режимом від 0 до +5 ° С.

По закінченню часу засолювання м'ясо промивається від залишків солі і підвішується вертикально. Наступною стадією виробництва є в'ялення. Свинячу ногу переносять в вентильоване приміщення з помірною вологістю. Протягом 1-2 місяців м'ясо в'ялиться в цій камері, а ідеально підібраний температурний режим сприяє випаровуванню зайвої вологи.

На останньому етапі м'ясо сушать. Спочатку окіст підвішують вертикально для того, щоб весь підшкірний жир просяк м'язову масу, а потім переносять в льох і витримують. На завершальній стадії окіст сортують по групах, відбираючи найбільші і якісні. Перевірка готовності здійснюється досвідченими експертами за допомогою тонкої голки. Висновки про готовність робляться, ґрунтуючись на ароматі м'яса.


Як вживати хамон

Це м'ясо можна подавати окремо як закуску, воно може прекрасно поєднуватися з брускеттами і тостами. Можна додавати хамон в салати, але небажано піддавати його температурній обробці, інакше може зіпсуватися його специфічний смак. Припустимо його додавання в гарячі страви, але робити це потрібно за кілька хвилин до закінчення готування, інакше м'ясо перенаситить страву своїм винятковим смаком.

На думку гурманів, хамон прекрасно поєднується з динею. Незважаючи на те, що таке поєднання здається дивним і неймовірним, всі дегустатори погоджуються з правдивістю цього твердження. Солодкість дині і солоність м'яса створюють дивовижний і несподіваний смаковий дует. Крім цього, хамон можна поєднувати з зеленню, сиром, маслинами, оливками, томатами, цукіні, баклажанами, картоплею і капустою. Серед найбільш підходящих напоїв можна виділити червоне вино, пиво і херес.

З м'яса хамона готують різні закуски, перші, другі страви і салати. Також є безліч рецептів приготування соусів з хамона і перцю. Унікальний смак продукту здатний привнести несподівану нотку до будь-якої страви. На батьківщині м'ясо використовують навіть для приготування десертів і морозива.


Правила нарізки хамона

Хамон

Перш ніж використовувати іспанський делікатес для приготування страв, його слід правильно нарізати. Процес більше скидається на демонстрацію і вимагає певних знань і спеціальних інструментів. Фахівців, які знають специфіку нарізки, називають кортадорамі. Окіст шаткується на спеціальній підставці з натурального дерева, яка називається хамонера. Для нарізки використовується пара ножів різної довжини, які також призначені саме для хамона.

На самому початку окіст встановлюють на хамонеру копитцем догори і фіксують його тонку частину. Далі за допомогою малого ножа розрізають шкіру окосту і звільняють м'ясо від жиру. Після цього за допомогою довгого ножа нарізаються тонкі, практично прозорі скибочки м'яса. Оптимальна довжина становить близько 7 см. У важкодоступних місцях м'ясо вирізається коротким ножем. Коли на кістки практично не залишається м'ясного продукту, який можна було б піднести до столу, залишки вирізаються і використовуються для приготування супів і основних страв.

Справжні поціновувачі хамона зберігають його в домашніх умовах в підвішеному стані. Іспанці шанують традиції предків і не соромляться тримати окіст прямо на кухні, підвішеним до стелі. Зберігати м'ясний продукт слід в прохолодному місці з помірною вологістю. При температурі до 20 ° С окіст зберігає свої якості протягом 18 місяців. Після того, як ви розрізали м'ясо, термін його придатності скорочується до 5 місяців, чого цілком достатньо для повноцінного спокійного вживання. Для максимального продовження терміну м'ясо накривають тканиною, а краї зрізів змащують оливковою олією.

У багатьох містах Іспанії можна знайти ресторани-музеї хамона під назвою Museo del Jamon. У меню таких закладів м'ясо хамона є обов'язковим інгредієнтом всіх страв. Головною прикрасою інтер'єру залу також є підвішені окости.


Як вибрати хамон

Хамон - один з найвідоміших делікатесів Іспанії. Ціна хамона залежить від його витримки, яка може становити від 7 місяців до 4-х років. Зрідка можна зустріти і делікатес з більшою витримкою. Зовсім не обов'язково знати рецептуру приготування делікатесу, але володіти ключовими правилами його вибору потрібно.

  • за назвою продукту повинно бути можливо визначати його сорт (наприклад, хамон іберіко «де бейота»);
  • окіст повинен мати придавлену форму;
  • копито є обов'язковою частиною ноги;
  • при натисканні на окіст, на пальцях повинні залишитися жирні сліди, а саме м'ясо буде м'яким і еластичним на дотик;
  • на кожному окості має бути присутнім клеймо, яке вказує на рік і тиждень виробництва.

За своєю вартістю семимісячне м'ясо хамон буде одним з найбільш недорогих варіантів. Чим більше витримка - тим, відповідно, і вище ціна, більш насиченою смак. Також грає роль вид свиней, з яких роблять це м'ясо. М'ясо білих свиней коштує дешевше, ніж м'ясо напівдиких свиней. Тому хамон Іберіко буде коштувати значно дорожче саме за рахунок використання елітного м'яса.

У нашому магазині можна купити різні сорти хамона або вибрати хамон без кістки. У нас Ви можете купити хамон за найкращими цінами в Києві та Україні, а також купити мусат, ніж для хамона і хамонеру високої якості.